Bez wątpienia dynie to jedne z najczęściej wybieranych dekoracji jesiennych. Te ceramiczne są przede wszystkim trwałe i posłużą przez wiele lat, w dodatku na rynku jest ich ogromny wybór w przeróżnych tonacjach kolorystycznych. Te w formie warzywa za to nie tylko pięknie udekorują nasz dom, ale również są bardzo
smaczne i bogate w wiele składników odżywczych. W tym roku nie postawiłam na halloweenową wersję dyni, a
na taką która nieco dłużej będzie mogła cieszyć oko. W kilku prostych krokach pokażę Wam jak uzyskać taki efekt, a z jej wydrążonej części polecam Wam upiec przepyszne dyniowe babeczki ♥
Pierwszym krokiem jest przygotowanie dyni do wycinania.
Dynie należy porządnie wydrążyć ( ze środka dynia polecam Wam zrobić pyszne dyniowe babeczki )
Przed szybkim gniciem dyni może zabezpieczyć ją olejowanie i posypanie solą - przedłuży to nieco jej
żywotność.
Na tak przygotowanej dyni odrysuj kształty, które będziesz w niej wycinać
- ja robiłam to zwykłym kuchennym nożem.
Swoją dynie pomalowałam białą farbą akrylową.
Przy wyciętych krawędziach posmarowałam odrobiną brokatu
oraz nakleiłam kilka piankowych gwiazdek.
Z kawałka papieru uformowałam ogonek, a następnie obwiązałam go wokół jutowym sznurkiem.
Ogonek przykleiłam do górnej części kopułki dyni przy pomocy kleju na gorąco.
Do środka możesz włożyć ledowe lampki, świeczkę ( najbezpieczniej gdyby była ona w szklanym
pojemniku) lub sztuczną ledową świecę taką jak do zniczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz